«تمدن غرب، بهویژه ایالات متحده آمریکا، در معرض خطر قرار دارد. من این را میگویم چون این دقیقا همان اتفاقی است که ۴۵ سال پیش برای کشورم رخ داد.» شاهزاده رضا پهلوی سخنرانیاش در نشست محافظهکاری ملی (NatCon) را که ۱۰ ژوییه در واشینگتن برگزار شد، با این جمله آغاز کرد.
استفان کاپوستکا در مقالهای در نشریه آمریکن اسپکتیتر مینویسد ولیعهد ایران قطعا بیش از همه در این مورد مطلع است و در سخنرانیاش به آنچه پدر فقیدش «ارتجاع سرخ و سیاه» توصیف میکرد پرداخت که در واقع ائتلاف میان مارکسیسم رادیکال و اسلامگرایی رادیکال بود.
شاهزاده رضا پهلوی با پیامی به نشست آمد که بیتردید گوش شنوایی برایش وجود داشت و بر لزوم سرنگونی جمهوری اسلامی تاکید کرد. فرزند شاه فقید ایران با اشاره به مخالفت جمهوری اسلامی با وطنپرستی و ملیگرایی، گفت: «نماد شیر و خورشید، که قرنها زینتبخش پرچم ملی ما بود، با اللهاکبر جایگزین شد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نویسنده مقاله در ادامه میافزاید نمیتوان گفت جمهوری اسلامی احترام خاصی برای مرزهای ملی یا حاکمیت ملی قائل است. رژیم حاکم بر ایران در هر حال بهعنوان «دولتی حامی تروریسم» شناخته شده است. و مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا اخیرا هشدار داده است که جمهوری اسلامی حامی مالی تجمعهای ضداسرائیلی در آمریکا است.
شاهزاده رضا پهلوی با پیش کشیدن نظرگاه آمریکا به وضعیت کنونی ایران، گفت آمریکا دلایل زیادی دارد تا برای مردم ایران در جستوجویشان برای آزادی، آرزوی موفقیت کند. ایرانی که از حکومت جمهوری اسلامی رها شود به اسرائیل و سایر متحدان منطقهای پیمان ابراهیم ملحق خواهد شد. این امر به آمریکا امکان میدهد نیروهایش را با سربلندی از خاورمیانه خارج کند، نه با آن رسوایی و شرمساری که در افغانستان رخ داد.
فرزند محمدرضا شاه پهلوی اشاره کرد تجربه آمریکا برای تحمیل دموکراسی در خاورمیانه بارها شکست خورده است. در عراق، خروج نیروهای آمریکایی پس از سرنگونی صدام حسین به فرقهگرایی منجر شد، و در نهایت به ظهور داعش انجامید. در افغانستان، آمریکا بهجای بازگرداندن محمد ظاهر شاه تلاش کرد یک دموکراسی مدرن لیبرال ایجاد کند.
شاهزاده رضا پهلوی تاکید کرد که مبارزه مردم ایران متعلق به خودشان است، و او برای جلب دوستی آمریکا و نه کمک آمریکا، در این نشست حضور پیدا کرده است، و او ایده جنگی دیگر برای تغییر رژیم را رد میکند.
نویسنده مقاله در ادامه میافزاید سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی در مجموع «چپگرایی اسلامی» را هدف قرار میداد. ترکیب سیاستهای مهاجرتی لیبرال جناح چپ و افزایش اسلامگرایی به معجونی قوی تبدیل شده است که جناح راست در اروپا را تقویت میکند.
بهرغم اینکه ملیگرایان جدید اروپا «تهدیدی برای دموکراسی» توصیف میشوند، به نظر میرسد که تشکیلات سیاسی غرب تصور میکند قادر است خواستههای رایدهندگان و منافع ملی را بدون هیچ مقاومتی نادیده بگیرد.
کاپوستکا در پایان مینویسد سیاستمداران غربی تا اینجای کار در اشتباه بودهاند، و پیامدهای تکبرشان را در صندوقهای رای دیدهاند. اما همانطور که شاهزاده رضا پهلوی به چشم خود شاهد بوده است، اگر این روند ادامه پیدا کند، پیامدهای ائتلاف مارکسیستهای رادیکال و اسلامگرایان رادیکال بسیار وخیمتر خواهد بود.